Månadsrapport för januari 2018

Hips vips så är vi inne i februari månad. Vart tog januari vägen? Vad hände i Ord & Mening i januari? Faktiskt var det rätt kul saker jag hade att jobba med. Det är väl därför det känns som att januari gått så fort. Här kommer en summering.

Det var bland annat:

  • En projektansökan för ett dans- och musikprojekt
  • Översättning av en pjäs för barn
  • Översättning av bilagor till hyreskontrakt på engelska och framtagning av Word-formulär till detta.

Vi tar ett i taget.

Projektansökan

Jag har hjälpt min vän Abdoullaye Camara och Lena Lindgren från Allatantoudance Umeå med en ny projektansökan. De har tidigare genomfört flera olika projekt som baserats på afrikansk musik och dans, riktade till olika åldersgrupper. Nu har de ett nytt sådant projekt på gång. Denna gång riktar de sig till barn och ungdomar och vill genomföra en turné i Sverige, Norge och Finland. Syftet är att främja förståelse för olika kulturer och att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Lycka till! Hoppas ni får projektmedel beviljade! 

Teaterpjäs på engelska

Lisa Lundqvist på Teater Mila kontaktade mig och undrade om jag kunde översätta en pjäs för barn som hon skrivit. De tänker åka utomlands med den och vill ha den på engelska.

Det tyckte jag lät väldigt kul och intressant. Det var det också, i synnerhet att översätta verserna i de sånger som ingår. Där blev det att klura lite extra för att få till rimmen och antalet takter i versraderna. Det tyckte även min dotter,  som gärna hjälpte till med detta. Tack Sofie!

Tack till Lisa och Robert på Teater Mila!

Översättning och Word-formulär för hyreskontrakt

Anders Johansson på Pegasus Real Estate hör av sig lite då och då. Under januari vid ett par olika tillfällen. Han ville ha hjälp med en mall för hyreskontrakt samt några bilagor till detta som de behövde ha på engelska. I det ingick att några av dokumenten skulle vara i form av Word-formulär så att de kan fylla i information om hyresvärd och hyresgäst och val av villkor direkt på datorn. Så då fixade jag det.

Tack för förtroendet, Anders!

Ute och träffar folk

För övrigt är det ju alltid bra att nätverka och att vara ute och träffa andra människor. Därför var jag som vanligt med på januari månads näringslivsfrukost i Vetenskapens hus. Och att delta i LunchIn på onsdagar har också blivit lite av en rutin. Det är avslappnade och trevliga lunchmöten. Ibland är det någon som håller en halvtimmes presentation. Vid mötet den 31 januari var det jag själv som gjorde detta, då jag berättade om Dataföreningen och i synnerhet verksamheten i DF Norrbotten.

Solen skiner!

I och med att vi är inne i februari har solen kommit tillbaka och jag tittar ut på ett otroligt vackert vinterlandskap medan jag skriver denna tillbakablick över januari.

Med solen kommer mer energi och bättre humör, så nu kör vi på.

Vad kan Ord & Mening hjälpa dig med? 

Hör av dig på 070-543 37 86 eller bengt@ordochmening.se

/Bengt