Framsidan_som_bild

En delvis ny medlemstidning

Jag hade börjat varva ner mitt engagemang i olika föreningar och styrelser men nu sitter jag här igen, som sekreterare i föreningen Parkinson Norrbotten och som redaktör för föreningens medlemstidning – och jag tycker det är jättekul!

Det har funnits ett medlemsblad tidigare men när jag började fundera på att ta över som redaktör ville jag utforma det på mitt sätt. Resultatet blev alltså en delvis ny medlemstidning. Vi kallar den för ParkinsonBladet Norrbotten och vår förhoppning är att kunna producera och skicka ut fyra nummer per år.

Tidningslogga

Det finns en större tidning på riksnivå, som ges ut av Parkinsonförbundet och som heter Parkinson Journalen. Rikstidningen är inte bara större i omfattning och upplaga, den är också större i formatet. Den är i A4, medan vår egen är i A5.

Ambitionen med vår regionala tidning är att komplettera den riksomfattande tidningen med information och reportage om sådant som berör oss norrbottningar.

Nummer 1-2021 är klar och har skickats ut till föreningens medlemmar. Jag själv och några andra personer i styrelsen har bidragit med innehåll, designen är gjord av Hjälp Reklambyrå och kopiering och utskickande har utförts av Piteå Föreningsservice.

Framsidan_som_bild
Klicka på bilden för att öppna och läsa tidningen!
PS. Det finns ett korsord på mittuppslaget. DS.