Vilda Kidz – kul hela året

Vilda Kidz är en ideell förening som vill hjälpa barn i Norrbotten. De anordnar aktiviteter för sammanlagt mer än 200 barn, varje år och nu pågår förberedelserna för årets julfirande. Tanken är att samla 100 barn på Leos Lekland på själva julafton.

Anna och Stefan x 2

VildaKidz drivs av Anna och Stefan Skagervik, ägare av Svenska Norrbygg och Anna och Stefan Karlsson. Team Heja har träffat Anna Karlsson för att få veta lite mer om varför de gör det här och vad de har på gång.

”Enligt Rädda Barnen lever 230 000 barn i Sverige i fattigdom. I Luleå lever cirka åtta procent av barnen i någon form av utsatthet eller fattigdom, enligt en undersökning gjord av socialförvaltningen. Vi vill att dessa barn ska få möjlighet att uppleva sådant som är självklart för de flesta andra barnen i samhället”, berättar Anna.

Massor av aktiviteter

I somras ordnade Vilda Kidz sommarkollo med en massa kul aktiviteter och sedan har det fortsatt med olika sommarlovsaktiviteter och Kidzday på Hermelinen, med mera. Höstens program innehåller fiskeäventyr i Kåbdalis, musik och spa på Mjölkudden i Luleå, Paintball på The Road House, för att nämna några saker.

”Den största grejen blir Barnens Jul. Då kommer vi att samla 100 barn som får leka och ha kul på Leos Lekland. Vi vet att det finns många barn som inte får möjligheten att fira jul överhuvudtaget. Så då tänkte vi att, låt oss tillsammans se till att fler barn får njuta av julen och känna värme, lycka och gemenskap”, berättar Anna.

Alla kan bidra

Anna berättar att det är enkelt att bidra och stötta deras verksamhet.

Företag kan sponsra oss med valfritt belopp, om man skänker mer än 3000 kronor kommer företaget att synas som sponsor på www.barnensjul.se och i övrigt marknadsföringsmaterial. Projektet Barnens Jul är ett CSR-projekt vilket innebär att bidraget är helt avdragsgillt. Läs mer om företagssponsring csrguiden.se

Privatpersoner kan föra över valfritt belopp med Swish till 1235383229 eller betala in till BG 250-9651. Märk gåvan med ”Jul”. Beloppet hamnar på den ideella föreningen VildaKidz föreningskonto. Dessa pengar går oavkortat till julklappar åt barnen.

Man kan också skicka mejl till anna.karlsson74@outlook.com

Besök gärna Vilda Kidz Facebook-sida.

 

 

 

 


Text och foto: Bengt-Erik Johansson