Robin på [å:t kotyr] gillar när det händer något

Vi hälsade på hos [å:t kotyr]och fick en trevlig pratstund med Robin Lindquist som äger och driver detta produktionsbolag. [å:t kotyr] fixar evenemang inne och ute. Det kan vara en företagsfest, en konferens, någonting kul som ska hända ute på stan eller inne i en galleria.

Hur det startade

Robin berättar att han alltid har gillat att fixa och ordna så att olika typer av evenemang fungerar. Som barn var han inte alls intresserad av att själv stå på scenen när han och kompisarna satte upp en pjäs i vardagsrummet. Han var hellre den som ordnade så allt fungerade, med ljuset och scenen och sittplatserna för publiken.

Robin har en magisterexamen i upplevelseproduktion från LTU i Piteå. Att det sedan blev att starta företag tackar han sin tid inom Ung Företagsamhet för.  Nu, några år senare är [å:t kotyr] etablerat och välkänt, med kontor i Luleå och Piteå. Robin själv brinner fortfarande för ungas entreprenörskap, fast nu som handledare och mentor för Sommarlovsentreprenör i Luleå.

Varför heter ni som i heter?

Namnet [å:t kotyr] kan verka lite speciellt för den som inte är invigd. Det är fonetisk stavning av det franska uttrycket ”haute couture”, ett begrepp från modevärlden som står för den finaste formen av sömnadskonst. På samma vis vill Robin att företaget [å:t kotyr] ska ordna de finaste skräddarsydda eventen.

Robin beskriver [å:t kotyr] som ett produktionsbolag som arbetar med upplevelsebaserad kommunikation. Det betyder att de hjälper sina kunder att kommunicera genom möten och events.

Vilka är era kunder?

Vi jobbar med både stora och små – företag, föreningar och kommuner. Vi har gjort saker för grupper på bara 10 personer och för så många som 7 000. Några exempel på samarbeten och kunder är Luleå Hockey och Northland Basket, olika evenemang i gallerian Smedjan, nationaldagsfirande inne i Luleå centrum och en del företagsfester.

Nu i sommar har vi hand om alla dagsaktiviteter på Luleå Hamnfestival, 8 – 11 juli och i januari nästa år är vi projektledare för de aktiviteter som pågår inne i centrum under SM-veckan i Piteå, säger Robin.

Varför ska man anlita er?

Vi brukar säga att man kommer till oss när man vill att de ska hända något. Vi finns till när man inte kan, hinner eller vill fixa allt själv. Vi kan komma in tidigt i ett projekt och sköta allt från idé, budgetarbete och projektledning till genomförande och utvärdering.

Vi kan också komma in sent i ett projekt där man känner att det behövs extra kompetens i genomförandet, säger Robin.

Syftet kan vara allt från att stärka en kunds varumärke till att erbjuda en oförglömlig upplevelse för dem som besöker en plats eller arena.

Adresser:
Luleå
Stationsgatan 36 A
972 32 Luleå

Piteå
Acusticum 1
941 28 Piteå

Robin Lindquist
070-257 16 88
robin@atkotyr.se

http://www.atkotyr.se/

 

 

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi