Ricoh IT Partner – lokalt företag med global bas

Ricoh IT Partner är ett lokalt företag med kontor i Luleå och Skellefteå och ett täckningsområde från Haparanda till Lövånger, plus inlandskommunerna, men som namnet antyder har de samtidigt en knytning till det stora världsomspännande företaget Ricoh.

Team Heja har besökt Ricoh IT Partners kontor i Luleå och fått en pratstund med Niclas Gåhlin, som är delägare och även VD i företaget. Det är förmodligen årets kallaste dag, med minus 33 grader ute, men inne i deras lokaler på Södra Smedjegatan är det inte bara luftigt och ljust utan även varmt och skönt.

Lokalt företag med global bas

Det flesta känner säkert igen företagsnamnet Ricoh och tänker då på det multinationella företaget med huvudkontor i Tokyo och produkter som kameror och skrivare och Niclas Gåhlin berättar att han och hans kollegor tidigare var anställda på i Ricoh Sverige AB men att de för ungefär ett år sedan köpte verksamheten i Skellefteå och den i Luleå nu vid årsskiftet. Och nu driver de detta i form av lokalt företag, där han själv, Thomas Eriksson och Arvid Helmersson är delägare.

De är idag 15 anställda, fördelade i lika delar på kontoren i Luleå och Skellefteå men de behöver bli fler och annonserar just nu efter både säljare och IT-konsulter och vill väldigt gärna att tjejer söker tjänsterna eftersom det idag är bara killar som jobbar här.

Niclas berättar att genom att vara ett eget bolag har de det lilla bolagets snabbhet och flexibilitet och kan själva bestämma hur de ska jobba och vilka som de ska samarbeta med, samtidigt som de har tillgång till det stora bolagets alla produkter och tjänster. Det ser han som en stor fördel och det lokala ägandet tas också väl emot av kunderna.

Skrivare, IT-infrastruktur, Telefonväxlar och en hel del annat

Niclas berättar att deras största produktområden är skrivare, IT-infrastruktur och telefonväxlar för företag och organisationer och att det är inom de två senare områdena som de växer mest just nu.

Med IT-infrastruktur menar han servrar, klientdatorer, nätverk, brandväggar och lagring. De har samarbete med Fortlax och deras anläggning i Öjebyn för lagring av data. Telefonväxlarna är Telavox lösning, som de installerar och hjälper kunderna att komma igång med. Niclas visar på sin telefon hur den appen ser ut och hur enkelt det är att till exempel ställa in och visa om man är tillgänglig eller upptagen.

Förutom dessas tre områden säger Niclas att de gör en hel del installationer av videokonferenssystem och medan kollegan Camilla fotar Niclas och Thomas pekar han på en digital skylt och säger att sådana har de också, bland en mängd andra produkter.

Kontaktinformation

Ricoh IT Partner söker alltså fler medarbetare. Mer information om detta finns på deras hemsida, under menyvalet ARBETA HOS OSS. Klicka här.

 

 

 

 

 

 

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi