Holiday Spa & Massage vet vägen till välbefinnande

Wimon Emjei och Elena Johansson

Holiday Spa & Massage finns sedan februari i år mycket centralt i Luleå, på Smedjegatan 13 B, alldeles intill där alla LLT-bussar stannar.

Deras slogan är ”vägen till välbefinnande” och då menar de inte bara de behandlingar de erbjuder utan även välbefinnande för vår omvärld, i och med att de bara har ekologiska produkter i sitt sortiment.

Elena Johansson

Team Heja har träffat Elena Johansson som äger och driver Holiday Spa & Massage och ”Mimi” eller Wimon Emjei som hon egentligen heter, som är anställd som massör samt arbetar i butiken.

Elena berättar att det var hennes man som fick henne att som 25-åring lämna miljonstaden Cebu City i Filippinerna och flytta till lilla Luleå. Året var 1988 och hon var utbildad till civilekonom och hade jobbat som lärare på gymnasienivå men som ny i Sverige var det inte lätt att få jobb inom det hon var utbildad till, trots att hon pratade engelska flytande. Vid sidan om studier inom bland annat entreprenörskap och försäljning blev det en del städjobb, till att börja med.

Elena har sedan jobbat ett antal år på Åhléns, med deras utbud av skönhetsprodukter och samtidigt utbildat sig till bland annat certifierad och diplomerad massage- och spa-terapeut, innan hon år 2006 startade Holiday Spa & Massage.

 

Ekologiska produkter

I butikens utbud ingår olika specifika massagebehandlingar, för ansikte, ögonbryn och ögonfransar, kroppspeeling, inpackningar, fotvård och vaxningar.

De produkter som de använder och även säljer är alla ekologiska.

– Jag tycker det är viktigt att använda rena produkter och att de är svensktillverkade. Det är bra för miljön. Därför använder vi produkter från Maria Åkerberg, säger Elena.

Elena visar på raderna av krämer, salvor, schampo och makeup-produkter som fyller hyllorna. Det står Maria Åkerberg på de flesta men där finns också doftlampor och andra presentartiklar. Många av dessa av varumärket Dofta.

Mer information om dessa finns på www.dermanord.se (Maria Åkerberg) och dofta.se.

 

Kontakt

  Adress: Smedjegatan 13 B, Luleå
Telefon: 0920-130 38
Webb: http://www.holidayspa.se/

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi