Rotpunkt kök finns nu i Luleå

OBS! Denna artikel skrev jag i september 2015 för Magasinet HEJA!

Den är med här som ett exempel på saker jag har skrivit.

Rotpunkt kök är tyskt hantverk med svensk design. Företaget har funnits sedan 1930 och tillverkade från början cigarrlådor, träleksaker och annat. Kök började man tillverka efter kriget.

Rotpunkt har återförsäljare på många platser i Skandinavien och nu alltså även i Luleå. När vi besöker butiken på Rådstugatan 6 i Luleå är den ännu inte färdig men försäljningen är redan i full gång.

Johan Storbacka

Mannen bakom Rotpunkt kök i Luleå är Johan Storbacka. Han har jobbat med kök sedan mer än femton år tillbaka, tidigare som anställd och nu alltså med eget företag.

Johan hade burit på drömmen att starta eget en tid. Han hade sedan tidigare bra kontakt med en säljare hos Rotpunkt i Danmark. Johans förslag att starta butik för Rotpunkt-produkter här i Luleå mottogs med glädje och entusiasm. Så med det stödet i ryggen tyckte Johan att det kändes tryggt och att han skulle våga ta steget att starta denna verksamhet.

Inte bara kök

Johan visar oss en del produkter som han hunnit montera upp. Man får ett intryck av stilren design, gediget hantverk och finurliga lösningar. Stabila lådor, utvikbara hyllor och en ”köksfläkt” utan rörliga delar – den renar luften med jonisering – är några exempel. Tysk kvalitet till riktigt schysst pris, säger Johan.

Man gör även inredningar till badrum och lösningar för förvaring. Johan berättar att man kan gjuta handfaten helt enligt kundens önskemål. Designen och anpassningen av lösningarna lägger Johan in i ett ritprogram, som han och kunden tillsammans kan titta på och justera i, tills man har fått med alla delar och ser att de passar ihop.

”Grand opening” i oktober

Försäljningen är som sagt redan igång, så även om butiken inte är helt klar säljer Johan lösningar hela tiden. Johan beräknar att butiken ska ha vara helt klar för officiell invigning i slutet av oktober 2015.

Adressen är Rådstugatan 6 i Luleå och om du vill kontakta Johan Storbacka på telefon så ringer du 070-303 05 01. Hemsidan hittar du på www.rotpunkt.dk/sv/luleaa.

 

 

 

Text: Bengt-Erik Johansson