Snacka om bilprovning!

Det är torsdag 11 juni och vi befinner oss vid Scandic Luleå för att kolla på bilar – och inte vilka bilar som helst. Det är Porsche roadshow!

Niclas Jonsson, hotelldirektör på Scandic Luleå gillar Porsche. Han är själv nöjd ägare till en 911 Carrera. Niclas berättar att det var i samband med en liknande roadshow i fjol som han föreslog att nästa gång Porsche roadshow kommer till Luleå kan de hålla till vid Scandic.

Det är rätt många intresserade som kommer dit för att beundra de tre bilar som finns uppställda framför hotellet och det bildas snart en kö av förväntansfulla personer som har registrerat sig för provkörning. Man måste vara 25 år eller äldre för att få förtroendet att åka en runda. Var tillbaka senast om en kvart, säger porsches representant till den som satt sig bakom ratten.

Norra Norrlands enda återförsäljare

Simon Fredman från Porsche Center i Norr i Umeå berättar att de är den enda återförsäljaren av Porsche norr om Gävle. De brukar åka på en rundtur till Luleå, Piteå, Kiruna och några andra städer norr om Umeå någon gång per år. Den här gången besöker de dock bara Luleå.

De tre bilar de har med sig nu är av modellerna Boxster, Cayman och 911 Carrera. Boxstern är en sobert vit cabriolet med svart klädsel. De andra två är svarta och för en lekman lite svåra att se skillnad på men enligt Porsche-killarna är det stor skillnad. Carreran har betydligt starkare motor än Cayman.

Säljer ni något på er roadshow då?

Jo, säger Simon, det brukar bli en del affärer i samband med våra rundturer. Det finns de som slår till direkt men de flesta brukar höra av sig efter några dagar, när de har fått fundera lite.

Kanske blir detta ett återkommande evenemang vid Scandic Luleå? De som provkört såg i alla fall väldigt nöjda ut.

Scandic Luleå
Banvägen 3, Luleå
0920-27 64 00
lulea@scandichotels.com
 
 Porsche Center i Norr
Gräddvägen 15C, Umeå.
090 – 690 49 11
info@porschecenternorr.se

Text: Bengt-Erik Johansson

Foto: Camilla Niemi