Din Partner i Norrbotten finns för föreningar och företag

Från vänster: Frida Karlander – föreläsningar, marknadsföring, med mera. Jonna Eliasson – administration, säljblad, hemsidor, foto Sofia Ersson – försäljning, föreläsningar Fredrik Vikström – ekonomi, datorsupport Åsa Sundgren – handledare, coach, arbetsträning På bilden saknas Linnea Hällström Nordin.

Din Partner i Norrbotten håller till i Idrottens Hus på Kronan, i Luleå. De hjälper företag och organisationer med administration och ekonomi och en del annat. En stor del av deras kunder är idrottsföreningar och idrottsförbund och många av dessa finns i samma hus.

Socialt företag

Team Heja hälsade på för att ta reda på mer om Din Partner i Norrbotten och möttes av ett gäng glada och trevliga människor. Se bilderna här till höger. De berättade att Din Partner är ett arbetsintegrerat socialt företag som drivs som ekonomisk förening och att deras tjänsteområden är administration, ekonomi, föreläsningar och foto.

Att de är ett socialt företag betyder att de följer vissa kooperativa principer och att det är viktigt att deras arbetsplats är trygg och erbjuder hållbar utveckling för alla. Det betyder också att de har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Coompanion Nord och med andra sociala företag.

Tjänstemenyn

Låt oss titta lite närmare på vilka tjänster de erbjuder. En del av tjänsterna är specifika för idrottsrörelsen men många av dem riktar sig alla typer av organisationer och företag.

  • Kanslitjänster: posthantering, mejl, telefonsamtal åt föreningar
  • Ekonomitjänster: bokföring, lönehantering, skattedeklarationer och bokslut
  • Foto: bilder till hemsidan eller bevakning av evenemang.
  • IdrottOnline: ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för all kommunikation och administration mellan medlem, förening och förbund. Din Partner hjälper föreningar att bygga upp och underhålla föreningens hemsida och att hantera medlemsregistret. (Endast åt föreningar.)
  • Projektstöd: hjälp med att utveckla idéer, skriva ansökningar, med mera.
  • Säljuppdrag: hjälp med till exempel att sälja evenemang.

De erbjuder också föreläsningar.

  • Frida Karlander föreläser om två saker, dels om sin resa från arbetsträning till att bli egen företagare och om dels hur det är att leva med en syn- och hörselnedsättning.
  • Sofia Ersson som berättar om dyslexins uppkomst och vad som gör att vissa får dyslexi och om sina egna erfarenheter som dyslektiker.

Mer tid till den egna verksamheten

Tanken är att avlasta kunderna så att de får mer tid över till sin egen verksamhet. Några av de värdeord som de lyfter fram är ”trygghet”, ”nytänkande” och ”kvalitet” och medan vi pratar kommer de fram till formuleringen ”vi vill få människor och företag att växa” – och det känns på stämningen att de verkligen menar detta.

Mer information om Din Partner i Norrbotten finns på deras hemsida och deras Facebook-sida.

 

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi