Klassisk form – stilrent och tidlöst

På Köpmantorget 1, mitt i Luleå, finns inredningsbutiken Klassisk form. Klassisk form står för kunskap, kvalité och tidlöshet.

 Företaget ägs och drivs av konstpedagogen Maria Axelsson. Team Heja gjorde ett besök i butiken och fick en pratstund med Emelie Axelsson, dotter till Maria.

Mycket att välja på

Emelie berättar att Klassisk form samarbetar med skandinaviska formgivare och med lokala och internationella konstnärer. Listan över leverantörer är lång.

Här finns fina saker till såväl sovrummet som badrummet, köket, vardagsrummet och trädgården. Det är både prydnadssaker och nyttoprylar. Det är textilier, mattor, kuddar, ljusstakar och möbler och en massa andra saker. Även en del smycken hittar man här.

Kunder och kontakter från vida omkring

De flesta kunderna finns förstås i Luleå men det är inte ovanligt att folk hör av sig från övriga delar av landet också. Det kan bero på att deras hem och även fritidshuset på Dundret har synts en del i media, bland annat i tidskrifterna Sköna Hem, Lantliv, Hus & Hem och Allt i Hemmet.

Maria och Emelie brukar också delta i mässor. Deras favoriter är Formex i Älvsjö, som är Sveriges största inredningsmässa och Maison & Objet i Paris. Att vara med där ger en hel del värdefulla kontakter, både med kunder och leverantörer.

Även företagskunder

Klassisk form har inte bara privatpersoner som kunder. Just nu hjälper de en arkitektbyrå att inreda sina lokaler och till hösten planerar de att, i samarbete med flera mäklare, börja med flytt-styling. Alltså att ge goda råd till personer och företag som håller på att flytta.

Klassisk form – kontaktinformation
Köpmantorget 1, Luleå
070-311 75 92
info@klassiskform.se
www.klassiskform.seÖppettider:
måndag – fredag: 10:00 – 18:00
lördagar: 10:00 – 15:00