Tinas första bok

Hälsoinspiratören Tina Persson har producerat sin första bok. Den heter Tinas Tankar eller den lilla gula, som hon också vill kalla den. Gult, därför att den färgen ger inspiration till både kropp, knopp och själ.

Tina titulerar sig som hälsoinspiratör. Det passar bra på henne, för hon har företaget Friskoteket, hon bloggar och skriver krönikor och hon föreläser om hälsa i en massa olika sammanhang, på mässor och hos företag.

Idén till boken kom från en bekant som hade läst Tinas Facebook-sida som heter just Tinas Tankar och tyckte att ”Varför gör du inte en bok?”. Och nu är den här. På Friskotekets hemsida ger hon exempel på två av de tankar som ingår i boken:

”Mitt liv, mina möjligheter, men också mitt ansvar.
Så otroligt enkelt men ack så svårt.”

”Ett steg i taget även om så litet. Fyll det med tacksamhet och kärlek
och du vet aldrig vilka äventyr det kommer att ta dig med på!”

Det första lanseringstillfället blir vid MÅ BRA DAGEN i Kalix Folkets Hus den 4 oktober. Hon kommer sedan att finnas med på Nolia Helhet vid Piteå Havsbad 11 – 12 oktober. Om man vill tjuvkika i boken innan lanseringen den 4 oktober kan man besöka Hälsodagen den 1 oktober, vid Sunderby sjukhus.

Tinas plan är att det ska bli en serie med böcker. I hennes företag använder hon olika färger som symboler och hennes tanke är att det ska bli en bok för var och en av dessa färger.

Mer om Tina och om en del av alla olika saker hon håller på med finns att läsa på Friskotekets hemsida, friskoteket.eu och på hennes Facebooksida.


Text: Bengt-Erk Johansson
Foto: Camilla Niemi