Ett nyttigt nöje – Gå på teater med ditt företag!

OBS! Denna artikel skrev jag i september 2014 för Magasinet HEJA!

Den är med här som ett exempel på saker jag har skrivit.

I höst ger Norrbottensteatern musikalen LA CAGE AUX FOLLES med premiär 27 september och sista föreställning Luciadagen 13 december. För att göra något alldeles extra av en teaterkväll erbjuder Norrbottensteatern nu särskilda eventpaket riktade till företag. 

Musikalen LA CAGE AUX FOLLES är skriven av Harvey Fierstein efter en pjäs av Jean Poirets. Musik av Jerry Herman. Den har spelats ett otal gånger på Broadway, runt om i Europa och i Sverige på flera teatrar, nu är det dags för Norrbotten.

Musikalen bjuder på lättsam underhållning med många välkända sångnummer, som ”Vår bästa tid är nu” och ”Jag är den jag är”, men också en gripande berättelse om fördomar, att stå upp för sig själv och för allas rätt att få vara den man är. Huvudrollerna spelas av Mikael Odhag och Roger Storm.

Vi träffar Annika Norman säljare på Norrbottensteatern, som berättar att stora scenen nu byggs om till nattklubben ”La Cage aux Folles” där handlingen utspelas.

Programmet beskriver miljön så här… ”Du sitter vid bord med någonting gott att dricka. En glittrande catwalk går ut i rummet… Så förändras ljuset… Alla väntar på den stora dragshowartisten Zaza”.

Teatern erbjuder flera företagspaket med ”drag” att välja mellan – se spalten till höger!

För företag som önskar ett skräddarsytt evenemang finns också möjligheten att abonnera hela teatern.

Som tillägg till själva föreställningen kan man boka en rundvandring med besök bakom kulisserna, i garderoberna, bland utrustning för ljud och ljus, med mera. Och mot uppvisande av sin teaterbiljett åker man gratis på LLT-bussarna under två timmar före och en timme efter föreställningen.

Teatern har bra lokaler med teknisk utrustning för konferenser och utbildningar. Man kan även erbjuda föreläsningar om t.ex. kreativitet och samverkan, presentationsteknik och social kompetens eller ”konsten att mingla”. Så, om ni planerar en kickoff för ett projekt, ett kundevenemang, någonting för er personal eller liknande kan ni vända er till Annika Norman på Norrbottensteatern, som hjälper er med bokningen.

Om Norrbottensteatern

Norrbottensteatern är Sveriges första länsteater med start 1967. De nuvarande lokalerna i de tidigare hamnmagasinen flyttade man in i 1986. Norrbottenteatern erbjuder en varierad repertoar med pjäser för såväl den vane teaterbesökaren som för barn och unga. Man spelar allt från komedier och musikaler till klassiskt drama, mest i Teaterhuset i Luleå men också vid turnéer genom alla länets 14 kommuner.

Norrbottensteatern samverkar med ideella föreningar, skolor, kommuner och andra kultur- och idrottsorganisationer och amatörteaterföreningar. Och man samverkar med företag från regionen. En sådan samverkan är vad man kallar för LKAB-modellen, där LKAB ger ekonomiskt stöd till teatern som därigenom kan ge gratis skolteater till alla barn i Malmfälten.

En Stiftelse

Norrbottensteatern är en stiftelse som ägs till 52 % av Norrbottens läns landsting och till 48 % av Luleå kommun. Anslagsgivare är stiftelsebildarna och Statens kulturråd. Styrelsen består av förtroendevalda politiker från NLL och Luleå kommun, teaterns ledningsgrupp och personalrepresentanter.

Teatern har cirka 50 personer anställda, inom ett 30-tal olika yrken, som snickare, en egen smed(!), maskör, ljussättare, musiker, dekormålare, ekonom, kostymtecknare, producent, regissörer och förstås skådespelare.  Utöver den fasta personalen tillkommer varje år frilansande skådespelare, regissörer med flera.

Man har också ett nära samarbete med Teaterhögskolan i Luleå som sedan 1996 finns vägg i vägg med teatern.

Kom till teatern!

Annika ber oss hälsa att Norrbottensteatern ser till att du och ditt företag får en oförglömlig upplevelse.

 

 


Text: Bengt-Erik Johansson