Peters Fysio hjälper dig med din hälsa

Peter Johansson är personlig tränare, sjukgymnast och massör. Han driver Peters Fysio sedan fem år tillbaka. Jag gillar det nästan 2000 år gamla citatet han har på sin hemsida, ”Läkekonsten behövs bara där träningskonsten misslyckats”.

Låt oss ta reda på vad han håller på just nu. Jag bokar in ett möte med Peter och frågar lite om det.

”Ja, just nu har jag min mottagning för sjukgymnastik och massage hos Lyxx på Storgatan 42 och så kör jag en del pass som PT (alltså personlig tränare) på Inpuls”, säger Peter.

”Men hinner du jobba? Du har ju en liten tjej också.”

”Jag är pappaledig ett par dagar i veckan. Det är härligt. Och sedan hjälper jag mina kunder allt vad jag hinner.”

”Ja, det var inte helt lätt att hitta en ledig stund att sitta ner och prata med dig”, säger jag.

”Nej, det är rätt fullbokat just nu. Och det är ju kul”, säger Peter.

”Har du någonting skoj på gång nu? Jag vet ju att du har jobbat som sjukgymnast åt skidskyttelandslaget och varit lärare på Luleå tekniska universitet och att du brukar ordna kurser i längdskidåkning och löpning.”

”Jo, vårens löparkurs hade sista passet denna vecka (10 juni) så nu blir det sommaruppehåll, men i augusti kör vi igång med en ny löparkurs”, berättar Peter. De som vill vara med kan anmäla intresse via kontaktformulärethemsidan.

”Är det samma människor som är med varje gång?”, undrar jag.

”Ja, många kommer tillbaka och vill vara med fler gånger. De verkar gilla mina kurser – och även mina insatser som PT och sjukgymnast. Det har varit sällsynt med missnöjda kunder och det är ju trevligt. Då känner man att man gör någonting bra. Nu senast hade jag en person som kallade mig för ”mirakelmannen”, efter att jag hade gett honom några övningar att köra. Han hade blivit mycket bättre i ryggen av det”.

”Och mer då?”, frågar jag.

”Ja, det är ett nytt projekt på gång på LTU till hösten. Jag brukar ju vara lärare på PT-utbildningar där och det blir mer sådant nu till hösten”.

”Hur ser framtiden ut, då?”

”Jag vill utveckla verksamheten och kunna ha någon eller några personer anställda och samarbeta med andra som gör samma saker som jag, för att kunna hjälpa fler människor med hälsan eller med träningen, samtidigt som jag inte måste hinna göra allt själv”, berättar Peter.

Läs mer på http://www.petersfysio.se/ 


Text & foto: Bengt-Erik Johansson