Jessica får ny stil

OBS! Denna artikel skrev jag i januari 2016 för Magasinet HEJA!

Den är med här som ett exempel på saker jag har skrivit.

Jessica Forsén Löfgren är en egen företagare med många järn i elden. Hon reser en del i tjänsten då hon både föreläser och utbildar grupper/chefer för att skapa arbetsglädje och effektivitet på arbetsplatserna. I sin jobbvardag har Jessica en klart uttalad och säker stil medan det på fritiden har känts svårare att vet hur hon bäst ska klä sig.

– När jag är ledig vill jag klä mig bekvämt men ändå vara välklädd. Jag har ett utåtriktat arbete och det händer ofta att jag spontant möter kunder eller andra uppdragsgivare även på min fritid så av den anledningen har det känts viktigt att få en fungerande klädstil rakt igenom.

Och för att få personliga stiltips har hon kontaktat Ann-Sofie på Style in You som tycker det är mycket bra att Jessica har insett värdet av att ha stil även på sin fritid.

– Absolut, fler borde tänka som Jessica! Det är lätt att glömma bort sin stil när man är ledig och det är synd för man är ju sitt eget varumärke även då.

Ann-Sofie har ett samarbete med Annelies Hårdesign och idag är makeupartisten Hanna med för att ge Jessica några värdefulla tips kring makeup. Hanna berättar att det smink hon använder på Jessica kommer från ett nytt märke, Pure Cosmetics, som salongen inom kort ska lansera. Man kommer då att kunna boka konsultationer med Hanna.

– Det är makeup anpassat för en mogen hy vilket är något vi märkt en stor efterfrågan på. Inom kort kommer vi också att utföra makeupkonsultationer. Att få lära sig några enkla knep för att lägga en fin sminkning och hur man snabbt kan gå från en vardagssminkning till en festligare variant kan alla behöva.

Under tiden Jessica provar de nya kläderna berättar Ann-Sofie hur hon tänkt inför stylingen.

– Jag har utgått från den kroppsform och den livsstil Jessica har. Eftersom hon är en seriös men också väldigt aktiv person vill jag att det ska synas i hennes kläder. Jag har valt att i grunden satsa på en harmonisk färgskala, marint och beige, vilket inger lugn och är färger som finns i hennes basgarderob men även toppat med lite färg, orange och rött, för att få in lite energi i stilen.

Jessica som är van att hålla ett högt tempo ser att det går att tjäna mycket tid på att anlita en stilrådgivare.

– Nu när jag vet jag hur jag ska tänka när det gäller min stil kommer jag inte bara ha en snyggare fritidslook utan även vara mera effektiv i alla lägen. Att få tips om vilka kläder som smickrar min kropp är otroligt värdefullt inte minst för mig som gärna vill slippa fundera så mycket innan jag ska iväg. Det här var det bästa jag gjort på länge säger Jessica och tillägger – Nu ska jag boka in en stilrådgivning till min man också!

STYLING: Ann-Sofie Sköld Åberg, Style in You

HÅR & MAKEUP: Hanna Taavola, Annelis Hårdesign

KLÄDER & SKOR: Hanséns, Naturkompaniet, Recover, XXL Sport, Lindex, Kapp Ahl, Top Store

 

 

 

 

 

 

 

Text: Bengt-Erik Johansson