Overclockers – levererar datorer som uppfyller kundernas önskemål

När företaget Overclockers skapades för sådär 15 år sedan byggde affärsidén på att man genom att löda in en vridpotentiometer på moderkortet kunde öka processorns klockfrekvens och på så vis öka prestandan på en dator. Overclockers i Luleå var först i landet med detta och det man gjorde förklarar också namnet på företaget. 

Team Heja har träffat Fredrik Karlsson, VD på Overclockers. Han berättar att de idag är sex personer som arbetar i företaget, varav han själv, Niklas Tiensuu och Per Eriksson är delägare.

För både privatpersoner och företag

Overclockers kunder är till stor del privatpersoner och små och medelstora företag. De köper såväl datorer och kringutrustning som service och andra tjänster här. Bland privatkunderna är speldatorer mycket efterfrågade men även enklare datorer är mycket populära. ”Vi tycker själva att vi kan våra saker och levererar personlig service och det verkar kunderna också tycka, för vi ser ju att de allra flesta kommer tillbaka hit”, berättar Fredrik.

Till företagen levererar Overclockers också tjänster som IT-drift, specialisttjänster, utvecklingsprojekt och utveckling av företagets infrastruktur. Fredrik berättar att deras konsulter har hög kompetens och omfattande verksamhetskunskap inom ett flertal branscher.

Levererar det kunden vill ha

Både stationära datorer och laptops har blivit starkt standardiserade och marginalerna har minskat kraftigt de senaste åren då konkurrensen ökat i Sverige, bland annat med många webbutiker och det gäller att ligga i framkant prismässigt och att hålla en hög servicenivå. Det som gör Overclockers så speciella är att de kan leverera specialanpassade lösningar för såväl privatkunder som företag. De uppfyller helt enkelt kundernas önskemål.

Fredrik berättar vidare att de har bra med produkter i lager vilket gör dem till den leverantör i Luleå som är bäst på att snabbt kunna leverera det kunderna behöver. I detta ingår att de har många olika fabrikat bland sina produkter. Det vanligaste är PC med Windows men vill kunden ha en Linux-maskin eller en Mac så går det också bra.

”Vi ökat kraftigt på servermarknaden, både inom tjänst och hårdvara. Det är faktiskt här vår största tillväxt ligger jämfört med tidigare år”, säger Fredrik.

Stabil tillväxt

Fredrik berättar också att de visserligen har som vision att växa men inte till vilket pris som helst. De skulle kunna sälja mycket mer men då skulle de inte orka hålla den höga servicenivå som de har och som de vet att deras kunder värdesätter. Så deras filosofi är att växa i lagom takt och behålla sitt goda rykte.

Välkommen in till butiken på Kräftgatan 11, hälsar Fredrik.

 

 

 

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi