Skjortor med norrländsk stil

Style of Norrland är ett nytt intressant varumärke i Luleå. Företaget drivs av Jimmy Renlund och bildades för ett år sedan.  Jimmy gillar att designa kläder och annat och när vi besöker honom har han precis fått sin första leverans av skjortor som han själv har utformat.

Det är fullt med lådor i den relativt lilla lokalen på Sandviksgatan 71, en trappa ner från en tatuerarbutik. I lådorna finns 1500 skjortor i tre olika färger och olika storlekar. De kom fram precis i tid till den visning som är planerad till dagen efter vårt besök.

Personlig design från Norrland

Jimmy tar inspiration från det samiska. Denna första uppsättning skjortor är sobert enfärgade i svart och vitt och marinblått och med samiska färger på insidan av knäppningen. Skjortorna är figursydda och finns i storlekar upp till XXXL.

Jimmy är anställd på Norrbottens museum, så Style of Norrland är än så länge ett sidoprojekt men drömmen är att varumärket ska bli så etablerat att han kan leva på det och sedermera utveckla sitt sortiment av egendesignade produkter, gärna med någon kavaj och någon väst. Han har också idéer om andra produkter, som armband och manschettknappar.

Första steget mot etablering

Nu gäller visningen nästa dag och efter det handlar det om att hitta butiker i Norrland som kan vara återförsäljare. Han tänker inte ha någon egen butik, möjligen en webbshop i framtiden.

Vi önskar honom all lycka med detta!

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi