Sogeti växer i Luleå

IT-konsultbolaget Sogeti (uttalas på franskt vis: [Sosjetii]) har över 20 000 anställda i 15 länder, varav 1 150 i Sverige. På Luleåkontoret är de idag drygt 30 personer men de räknar med att öka till närmare 40 under året.

Team Heja har besökt Sogeti på Västra Varvsgatan 18 och fått en pratstund med Johan Erixon som är ny ortsansvarig, sedan december 2015. De sitter i ljusa och öppna lokaler med gott om platser där man kan sitta ner i sköna stolar och prata. Det känns som en kreativ miljö att arbeta i.

Johan berättade lite om sig själv. Han började studera i Linköping och flyttade upp till Luleå 2002 och gjorde färdig utbildningen till Civilingenjör inom informationsteknologi här på LTU.

Johan kom till Sogeti 2008 och började då som systemutvecklare.

Nytt avtal med Försäkringskassan

I Computer Sweden, 22 februari i år kunde man läsa:

”Försäkringskassan går från 47 till tre leverantörer. CGI, IBM och Sogeti delar på 1–2 miljarder kronor. De ska hjälpa till att driva innovation men får troligen också ta över en delar av systemförvaltningen.”

– Försäkringskassan har tre applikationsområden och ett av dessa hanterar de i Luleå och Sundsvall och det är där vi kommer in, berättar Johan.

– Det är förstås en jättestor affär för oss här i Luleå. Avtalet är på fem år, med möjlighet till förlängning.

– Nu kommer ju de att bli vår största kund här i Luleå men annars har vi en väldigt bred kundgrupp, som Tullverket, Boliden, Landstinget, Luleå kommun och industrier runt om i Sverige, berättar Johan.

– Många av våra anställda jobbar lokalt med lokala kunder, men som ett stort företag finns det spännande möjligheter att ha Sverige och världen som arbetsfält.

Vissa specialiteter

Världen blir mer och mer digital. Här finns Sogeti som en vass partner och den digitala transformationen går in i alla av företagets spjutspetsområden; test, digitala kanaler, Business Intelligence och Cyber Security.

– Vi är extra stolta över att rankas världsledande inom test och hoppas kunna få utväxling för det nu, i och med den här nya satsningen.

– Det handlar numera om väldigt automatiserade tester och Sogeti har verktyg och metoder för detta, berättar Johan.

På Sogetis hemsida kan man läsa att de i många år har varit en nära partner till EPiServer som är Sveriges mest populära platform på webbsidan. Nu ingår Sogeti dessutom i EPiServer Partner Inner Circle, ett officiellt program för att driva utvecklingen av EPiServer som produkt.

Söker nya medarbetare

Sogeti har några platsannonser ute nu och det är förstås det nya avtalet med Försäkringskassan som är den stora anledningen till detta.

– Ja, det stämmer. Vi söker både utvecklare, testare, traineer och ex-jobbare. Kika in på vår hemsida, under ”Jobba hos oss”. Jag tar gärna en kopp kaffe med den som är nyfiken och vill veta mer, säger Johan.

– Hur ser du på framtiden?

– I Umeå är Sogeti 110 personer och jag ser ingen anledning till att inte vi i Luleå skulle  kunna bli så många, inom 5 – 10 år, avslutar Johan.

 

Platsannonser: klicka här!

 Kontaktuppgifter

Johan Erixon, Office Manager
076-837 62 64
johan.erixon@sogeti.se

 

Sogeti Sverige AB
Västra Varvsgatan 18,
972 36 Luleå
www.sogeti.se

 


Text: Bengt-Erik Johansson
Foto: Camilla Niemi